vineri, 6 ianuarie 2012

Partie si telescaunul de pe varful Papusa sunt gata! Plus sezonul acesta sunt disponibile un total de 1000 locuri de parcare.

Salvamontiştii gorjeni sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru a putea inaugura noua pârtie din zona Vârfului Păpuşa şi pentru a porni instalaţia ultramodernă de telescaun. Obiectivele sunt finalizate în totalitate, iar la sfârşitul săptămânii trecute a fost adus şi testat aparatul de taxare pe bază de cartelă care a fost montat la instalaţia de telescaun. Aceasta va putea transporta 2.000 de persoane pe oră. Telescaunul, primul construit la Rânca, va deservi pârtia ce are o lungime de 860 de metri şi un grad mediu de dificultate. Salvamontiştii gorjeni şi autorităţile din Baia de Fier şi Novaci speră să ningă din abundenţă în zilele următoare pentru ca pârtia să poată asigura practicarea în condiţii normale a sporturilor de iarnă.

Mai mulţi turişti

Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont Gorj, susţine că imediat ce vor fi date în folosinţă, noile obiective vor contribui la o sporire a numărului de turişti care vor vizita zona turistică Rânca. „Aparatul de taxat a fost adus din Austria şi este foarte performant. Nu ştiu exact ce preţ va avea o călătorie, dar cei care iau mai multe călătorii vor beneficia de reducere cu siguranţă. Vom vedea şi ce preţuri sunt practicate în alte staţiuni. Personalul este instruit, a primit şi echipamentele. Totul este pregătit. Trebuie să avem măcar un strat de 50 de centimetri pe pârtie pentru a putea bate zăpada. Cu siguranţă că numărul turiştilor va creşte, imediat ce vom inaugura noua pârtie şi va fi dat în folosinţă telescaunul. E clar că va putea fi deservit un flux mult mai mare de turişti şi aceştia cu siguranţă că vor fi mulţumiţi de condiţiile oferite pentru a putea schia, mai ales că vor avea parte şi de un transport confortabil până în vârful pârtiei. A fost bătută prima zăpadă pe noua pârtie şi au fost făcute deja câteva probe de către colegii mei. Dacă va mai ninge, sperăm ca noua pârtie şi telescaunul să poată fi folosite de turişti la sfârşitul acestei săptămâni. Trebuie să ningă mai mult“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj. La Rânca se poate schia deja pe pârtia principală (M1), unde au fost folosite şi tunuri de zăpadă.

1.000 de locuri de parcare

Potrivit salvamontiştilor, aproape toate cabanele şi pensiunile din Rânca sunt închiriate pentru Sărbătorile de iarnă, mii de turişti alegând în acest an să petreacă atât Crăciunul, cât şi Anul Nou, la cota 1.650. Pentru cei care vor urca la Rânca, în zonă sunt disponibile peste 1.000 de locuri de parcare, puse la dispoziţie de Primăriile Baia de Fier şi Novaci. Reprezentanţii autorităţilor locale susţin că numărul parcărilor este suficient de mare pentru a face faţă numărului mare de autoturisme care vor fi în Rânca în perioada Sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, cât şi în cursul săptămânii, având în vedere că elevii şi studenţii vor intra în vacanţă. Cei care doresc să participe şi la slujba de Crăciun o pot face la locaşul de cult de la Rânca, aici urmând să fie prezent un preot, la fel ca şi în anii trecuţi. Tot la Rânca va fi disponibilă şi o ambulanţă pentru a-i prelua pe cei care se vor accidenta pe pârtii.

Niciun comentariu: