duminică, 13 septembrie 2009

From ROMANIA with LOVE

Pana la venirea iernii trebuie sa ne potolim pofta de zapada si boarding cu ce gasim pe net. Si uite asa am dat peste teaserul oficial al primului film despre snowboardul din Romania.
Big up on this excellent performance .

From ROMANIA with LOVE (2009) - Teaser (subtitrat in engleza) from snowboard.ro on Vimeo.


Casa de producţie BLICKINSFREIE prezintă cel mai proaspăt proiect: „From ROMANIA with LOVE“:

Andy Fazekas, un tânar student din Sibiu, probabil nu şi-a imaginat că un cadou primit în 1984 de la rudele din Germania va avea un impact atât de mare asupra tineretului din România comunistă.
La scurt timp după asta a fost însărcinat de Secretarul General al PCR, Nicolae Ceauşescu, să prezinte snowboardul ca sport întregii naţiuni în cadrul unui mare eveniment de iarnă.


De-a lungul anilor în regiunea muntoasă a Transilvaniei s-a dezvoltat un nucleu puternic de snowboarderi ce şi-a dedicat întreaga atenţie dezvoltării noului sport în întreaga ţară. Snowboarduri făcute manual de ei datorită situaţiei economice proaste în care erau cei mai mulţi români, probleme cu staţiunile, lipsa snowparkurilor şi neacceptarea sportului au fost la ordinea zilei. Dar totuşi nu s-au lăsat descurajaţi şi au încercat să îşi atingă visul legat de snowboard.


Documentarul „From ROMANIA with LOVE“ este povestea unui road trip în scena româneasca de freestyle. Snowboarderi profesionişti din ţări ca Slovacia, Franţa, Polonia sau Ungaria s-au întâlnit cu riderii din România, profesionişti sau doar locals, ca să descopere munţii Carpaţi. Interviuri interesante despre dezvoltarea sportului şi a comunităţii, dar şi despre problemele cu care se luptă tinerii rideri români sunt completate de cel mai progresiv freestyle snowboarding din Europa de Est. Proiectul a adus împreună tineri din 6 ţări, legaţi de o pasiune comună.


După proiecte în Polonia (2007) şi Slovacia (2008), „From ROMANIA with LOVE“ este al treilea episod al documetarelor despre snowboard în Europa de Est produse de BLICKINSFREIE. Producătorul René Eckert care a crescut într-o fostă ţară comunistă împărtăşeşte şi el pasiunea pentru snowboard care se regaseşte în proiectele sale. Intenţia sa e să aducă împreună snowboarderi profesionişti tineri din Europa de Est pentru proiecte de genul ăsta, ceea ce le dă vizibilitate în media din afara ţării şi pot fi descoperiţi de potenţiali sponsori internaţionali.


Teaserul oficial este disponibil acum pe Snowboard.ro, iar în octombrie/noiembrie 2009 filmul va avea premiera în mai multe locaţii din cadrul unui mare turneu european. După asta documentarul va fi disponibil gratuit pentru vizionări, urmând ca mai târziu să fie distribuit de Rebel Media pe televiziune prin satelit şi cablu.



Limba: English / Română / Slovak / French / German (english subtitles)

Format: HD 720P25

Apariţie: Octombrie / Noiembrie 2009

Rideri: Mihail Adolf (RO) Tomas Droppa (SK)
Vladimir Breszovski (RO) Wojtek Pawlusiak (PL)
Kinda Geza (RO) Michal Ligocki (PL)
Mateffy Istvan (RO) Bazsi Takacs (HU)
Constantin Bodea (RO) Martin Freinandemetz (AT)
Jaffar Fratele (RO) Chris Percival (AT)
Andy Fazekas (RO)
Yann Barthelemy (FR)
Thibault Pomarat (FR)
Leo Taileffer (FR)
Tomas Korcok (SK)



foto de la filmari gasesti aici

Niciun comentariu: