joi, 3 septembrie 2009

Campionatul de Viteza in Coasta - Cupa Gorjului Ranca 2009

Pregatirile pentru Campionatul de Viteza in Coasta - Cupa Gorjului - care va avea loc in perioada 11 -13 Septembrie 2009, sunt pe ultima 100 de metri. Va voi tine la curent se va desfasura aceasta competitie.

Mai jos este un filmulet cu traseul de anul acesta si o poza cu harta traseului.









Vineri start în Cupa Gorjului SEAT etapele a IX-a şi a X-a ale CNVC Dunlop 2009

Federaţia Română de Automobilism Sportiv a programat în acest weekend a cincea dublă de coastă din Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009, Cupa Gorjului SEAT. Etapa a IX-a a CNVC Dunlop 2009, prima din dubla gorjană, aliniază la start peste 35 de maşini şi se va desfăşura pe cel mai lung traseu de coastă din acest sezon.

Cupa Gojului SEAT, dubla gorjeană de coastă ce reuneşte pe acelaşi traseu etapele a IX-a şi a X-a ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009, va debuta oficial vineri la orele 14.00 cu startul în prima manşă de concurs cronometrată.

Traseul configurat pentru cele două etape gorjene din Cupa Gorjului SEAT este cel mai lung traseu din campionatul intern de viteză în coastă al actualului sezon competiţional, cumulând 5 kilometri de asfalt cu 12 viraje de dreapta şi 13 de stânga, pe un drum în urcare, cu o diferenţă de nivel de 342 de metri şi cu o rampă maximă de 12%.

Competiţia se va desfăşura, atât în etapa de vineri cât şi în cea de duminică, pe porţiunea de drum cuprinsă între km 16 şi km 23 de pe DN67C, de la Novaci spre Rânca. Traseul este unul deja consacrat în calendarul de coastă al fiecărui sezon competiţional FRAS şi beneficiază de o popularitate crescută în rândul fanilor competiţiilor de coastă.

În etapa de vineri şi-au anunţat deja participarea peste 35 de piloţi. Titi Aur, Daniel Onoriu, Silviu Dumitrescu, dar şi Lucien Hora, cel care a revenit în întrecerile interne de coastă după o semnificativă absenţă, vor fi prezenţi la start, într-o întrecere atât a orgoliilor cât şi a performanţei. Fără şanse la titlul din acest sezon, Lucien Hora a demonstrat deja că revenirea sa însemnă în primul rând o revenire pe podium. Performanţa pilotului de la UCM Reşiţa râmâne un factor decisiv în lupta la vârf dintre piloţii favoriţi la titlul de campion absolut din acest an.

La startul etapei de vineri şi-au anunţat prezenţa şi piloţi de top din campionatul intern de raliuri. Edwin Keleti vine la Rânca la valonul noii sale maşini de grupă A, Renault Clio R3 Maxi Evo, în timp ce copilotul său, Victor Ponta va lua startul în aceeaşi etapă gorjană pe vechea maşină de raliuri Renault Clio RS.

Fără pretenţii la podium, la statul erapei a IX-a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009, va fi prezent şi Valentin Porcişteanu, aflat pe ultima sută de metri în pregătirile pentru finala selecţiei pentru o susţinere completă în WRC 2010.

Startul în manşa a doua de concurs se va da la orele 15.30, etapa de vineri urmând să se încheie cu festivitatea de premiere programată la orele 18.30 la Casa de Cultură din Novaci, Gorj.

Etapa a X-a a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009, va avea loc duminică, pe acelaşi traseu configurat de la Novaci la Rânca. Înscrierile pentru această etapă se vor deschide imediat după încheierea etapei de vineri şi se vor finaliza în cursul zilei de sâmbătă.

Următoarele două etape ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009 sunt programate în perioada 2-4 octombrie la Reşiţa.

Pentru poze de la raliu cnvc Ranca click aici

Pentru filmulete (youtube) de la raliu cnvc Ranca click aici



sursa: ono41.com

Niciun comentariu: