duminică, 10 ianuarie 2010

Handbaliştii au urcat pe Păpuşa în programul de weekend


Pregătirea de iarnă a handbaliştilor gorjeni nu este deloc uşoară la Rânca deşi azi programul a fost numit de antrenor unul de ralaxare care a inclus doar un antrenament şi o şedinţă de refacere.

Handbaliştii de la Energia Pandurii au avut azi un program mai relaxant, după cum a precizat antrenorul Mircea Bedivan, cel care se ocupă de pregătirea fizică a jucătorilor în acest stagiu. După trei zile de antrenamente fizice, cu antrenamente fizice şi urcări zilnice pe pârtia de schi, ieri jucătorii nu au mai putut folosi pentru antrenamente pârtia care s-a umplut de turişti şi au apelat la un platou aflat în apropierea Hotelului Mina unde sunt cazaţi. Azi, fiind weekend, programul a fost unul mai relaxant cu o urcare pe vârful Păpuşa şi o şedinţă de refacere cu saună şi jacuzzi la hotel.

„Relaxare” în alergare până la 1900 de metri


Condiţiile de pregătire sunt apreciate ca fiind excelente de către antrenorul secund Mircea Bedivan, handbaliştii beneficiind la Hotel Mina şi de condiţii de refacere, saună şi bazin şi o salină pe care în această după-amiază o vor folosi în programul de refacere. „Au făcut doar pregătire fizică în aceste zile, de regulă la pârtie, urcare în alergare. Azi, fiind weekend şi pentru că nu putem merge la pârtie fiind plină de turişti avem un alt program. Oamenii de acolo ne-au rugat să nu mergem azi pentru că vin şi la ei turiştii şi îi încurcăm” a explicat antrenorul Bedivan schimbarea de program. Tot din cauza turiştilor ieri jucătorii au făcut alergări speciale la trei kilometri de hotel: Au mers până acolo în alergare uşoară, au făcut alergare în zăpadă şi este destul de mare zăpada pentru că pe acolo nu s-a intrat cu utilaje şi la întoarcere tot alergare dar puţin mai voiniceşte.” Azi handbaliştii au avut în program urcare până pe vârful Păpuşa, la şapte km de hotel, la 1900 m, acesta fiind într-o zonă mai puţin populată cu turişti. După-amiaza handbaliştii au program de refacere la hotel, saună, salină şi bazin.

Doar 13 jucători la antrenamente

Antrenorul Bedivan are o singură problemă, faptul că nu are suficienţi jucători în lot. „Singura problemă care o avem e că suntem cam puţini, doar 13, pentru că Mazilu nu poate face pregătirea şi a rămas la Târgu Jiu iar Criciotoiu a plecat la lotul naţional de tineret. Mai era Vukas care nu mai revine şi aşa că am rămas doar cu 13 şi asta e cea mai mare problemă pentru noi” a explicat antrenorul care îi are la antrenamente doar pe Dragomir, Rădulescu, Apolzan, Enache, Florea, Giotoiu, Humberto, Kapular, Kukrika, Păiuş, Filip, Popescu şi Truică. Mazilu nu se poate antrena pentru că a suferit în luna decembrie o operaţie de hernie de disc, fiind posibil să nu mai poată reveni în acest retur, la fel ca Vukas care face tratament pentru cancer. Antrenorul Vasile Stângă lipseşte şi el motivat, fiind plecat cu lotul naţional în Spania.

Niciun comentariu: