luni, 8 martie 2010

La 1 septembrie va funcţiona telescaunul

Update 16.12.2011:
Din pacate telescaunul se inaugureaza cu intarziere de un an.
Noua pârtie va avea o lungime de un kilometru va fi de dificultate medie şi va fi deservită de un telescaun si va fi cea mai modernă din zona Rânca.
Anul viitor se vor mai deschide doua noi partii deservite de acelasi telescaun.
Investiţia este realizată din fonduri europene.
Puteti urmari imagini live de pe noua partie pe webcamul jurnalul national:

WEBCAM live Telescaun Ranca



Proiectul unui telescaun în localitatea Rânca va fi finalizat în toamna acestui an. Un telescaun modern cu patru locuri va deservii turiştii din staţiune. Traseul telescaunului va începe de la ultimele cabane din nordul staţiunii şi va ajunge la jumătatea vârfului Păpuşa. Acesta are o lungime de 900 de metri, iar diferenţa de altitudine este de 300 de metri. Fundaţiile pentru piloni sunt deja turnate (in poza nr 2 se vad fundatiile) , iar începând cu 1 mai vor fi reluate lucrările. Constructorul francez care se ocupă de proiect a ţinut ca după darea în folosinţă al telescaunului un reprezentant al companiei să coordoneze funcţionarea telescaunului.

Telescaunul va deservi 3 pârtii de pe faţa sudică a vârfului Păpuşa şi va deschide un nou domeniu schiabil pe culmea nordică a acestui vârf. Pe faţa nordică există posibilitatea amenajării a aproximativ 10 pârtii noi”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj. Instalarea telescaunului face parte dintr-un proiect a cărui valoare este de aproximativ 10 milioane de euro. “Proiectul are două componente: canalizarea şi staţia de epurare; telescaunul. Proiectul este finanţat cu fonduri europene, iar cofinanţatorii sunt Consiliul Judeţean, Consiliul Local Baia de Fier şi Consiliul Local Novaci”, a mai precizat Sabin Cornoiu

linia neagra : telescaun
linie rosie: partie schi

Niciun comentariu: