marți, 15 decembrie 2009

Pârtiile din Rânca deschid sezonul de schi

Pârtiile din Rânca deschid sezonul de schi

Stratul de zăpadă, care depăşeşte în momentul de faţă 25 de centimetri în staţiunea Rânca, face ca începând de sâmbătă iubitorii spoturilor de iarnă să se poată bucura în adevăratul sens al cuvântului de anotimpul rece. Potrivit şefului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, sezonul de schi şi cel al sporturilor de iarnă se va deschide oficial în weekend. În prezent se lucrează la amenajarea celor trei pârtii de schi de la cota 1.600 de metri. În acest an, pe lângă cele două pârtii cunoscute, în lungime de 600 şi, respectiv, 550 de metri, va fi dată în folosinţă şi o a treia pârtie de 200 de metri iar în anul viitor va fi extinsă, ajungând la o lungime de 600 metri, în apropiere de stadion.

Sabin Cornoiu a mai declarat că se aşteaptă la o adevărată avalanşă de turişti în perioada următoare şi estimează că numărul acestora va depăşi cifra de şase mii. În ceea ce priveşte drumeţiile montane, şeful Salvamont avertizează turiştii să nu plece la drum fără echipament corespunzător, să nu se avânte pe trasee necunoscute şi să anunţe atunci când pleacă pe un traseu pentru a se preîntâmpina evenimentele neplăcute.

Cât priveşte ofertele de sărbători ale administratorilor de pensiuni sau hoteluri, acestea au fost epuizate aproape în totalitate. În staţiune sunt aşteptaţi turişti din ţară, cât şi din străinătate.

Niciun comentariu: