Pensiuni Ranca, Hotel Ranca, Cabane Ranca, vila Ranca, Casa Montana, Statiunea Ranca, Cazare Ranca, MTB, Maraton, TransAlpin Bike, Ranca harta, Rinca, schi si snowboard, Parang, stiri ultima ora Ranca, vremea Ranca,Ranca poze, foto Ranca, despre Ranca, descriere statiune, DN67C, Transalpina, Trasee turistice Ranca, Rafting, alpinism, escalada,tiroliana, offroad
duminică, 28 iunie 2009
Ranca 100 RON/ CAMERA DUBLA/ MIC DEJUN INCLUS/ 2 PERSOANE
100 RON/ CAMERA DUBLA/ MIC DEJUN INCLUS/ 2 PERSOANE
Mobil: 0723.376.363
Oferta cazare la Pensiunea Casa Montana.Camera dubla cu balcon 100 Lei / 1 (una) noapte inclusiv mic dejun
Adresa:Strada Tatarascu, Nr. 87, Statiunea Ranca, jud.Gorj
vineri, 26 iunie 2009
Regele muzicii pop, Michael Jackson, a murit - THIS IS IT MICHAEL !!!
După ce a suferit un stop stop cardio-respirator în locuinţa sa, cântăreţul american, regele muzicii pop, a murit la vârsta de 50 de ani, într-un spital din Los Angeles.
Atunci când au sosit paramedicii, starul pop nu respira şi a fost nevoie imediat de manevre de resuscitare. Michael, în vârstă de 50 de ani, urma să revină pe scenă luna viitoare pentru o serie de concerte. Primul urma să aibă loc la Londra la 13 iulie. El a efectuat în acest scop o serie de repetiţii în ultimele două luni si dorea astfel sa inchida la nivelul maxim o cariera fulminanta.
update: 03.07.2009
Ultima repetitie a lui Michael Jackson difuzata, in exclusivitate, de CNN!!
Imaginile au fost surprinse pe 23 iunie, cu mai putin de doua zile inainte ca Michael sa moara, la Staples Center din Los Angeles. Se pare ca ele au fost date publicitatii de producatorii show-ului, AEG Live.
Michael Jackson, desi departe de forma din anii de glorie, parea pregatit sa faca fata show-ului. Megastarul danseaza alaturi de trupa sa si are un alt moment alaturi de o chitarista, toate pe piesa "They Don't Really Care About Us" .
joi, 25 iunie 2009
Harta offroad Transalpina si Strategica din Muntii Parang
Transalpina a inceput sa treazeasca interesul foarte multor pasionatii de offroad dupa cum ne arata si discutiile acestora de pe forumul Softpedia.
"Harta offroad Transalpina si Strategica
Cu negru este drumul Petrosani-Obarsia Lotrului-Voineasa...Brezoi
Cu rosu este drumul "Transalpina" DN67C Novaci-Ranca-Obarsia Lotrului-Oasa-Sebes
Cu albastru este "strategica" ce se desprinde din Transalpina si ajunge in apropiere de Voineasa ori in Curmatura Vidrutei (astea nu stiu sigur, am vazut pe google earth)
Cu verde este drumul ce trece prin Curmatura Oltetului face legatura intre Polovragi-Curmatura Oltetului-Petrinanu-Ciunget
Acum, sa explicam putin si starea drumurilor:
Traseul negru: asfalt, poate fi facut cu orice masina in orice conditii (mai putin in miezul iernii daca nu e curatat)
Traseul negru punctat: e un drum pietruit in stare buna, merge orice masina doar ca nu e foarte spectaculos (doar daca va pasioneaza barajele sau unele mine parasite)
Traseul albastru (strategica) nu e foarte circulat, si intilniti in el santuri facute de torenti, zone cu iarba, sunt unele portiuni unde abia iti dai seama daca ai pastrat traseul, pt ca sunt "diversiuni" drumuri care duc la zone cu stini, sau duc in vale catre Vidra. Recomandat masina 4x4, daca va bagati cu masini de strada trebuie sa va rugati sa nu vina vreo ploaie mai consistenta, ca e pericol mare. Atentie si la cauciucuri, niste roti de vara uzate pot crea probleme chiar si pt un suv cu 4x4 daca vine ploaia.
Traseul verde: pina la cabana Petrimanu, e accesibil pt orice masina, dupa aia incepe urcarea, dar problemele apar mai incolo, dupa coborire, cind ne apropiem de Polovragi. Sunt portiuni de drum rupt de ape (cel putin anul trecut) si nu cred ca se grabeste cineva sa repare traseul. zonele rupte de apa sunt periculoase pt masini mici, si trebuie sa fii sofer cu experienta si copilot care sa te ghideze si sa te ajute la mutat bolovani. In mod evident, trebuie scut si nepasare pt bolovanii care iti ating masina pe burta.
Despre transalpina (rosu) se poate face si cu masini de strada toata daca nu ploua, preferabil o anvelopa de iarna, un copilot sa te ghideze corect, si din nou, nepasare pt eventualul "damage" de pe sub masina."
Pentru a vedea un reportaj util cu Sabin Cornoiu dati click pe urmatorul link: http://pensiuniranca.blogspot.com/2009/06/documentar-despre-transalpina-la-gorj.html
Sursa: Softpedia
Inainte de a pleca la drum obligatoriu dati un telefon la Salvamont Gorj sau Salvamont Ranca
SALVAMONT RANCA
+40.253.235.000
salvamont@eltop.ro
SALVAMONT GORJ
+40.253.222.555
+40.253.221.555
marți, 23 iunie 2009
Reportaj despre Transalpina la Gorj TV - invitat Sabin Cornoiu
Te vezi la Stirile Pro TV: Transalpina - partea I
Te vezi la Stirile Pro TV: Transalpina - partea II
(este partea a doua in ciuda textului de pe youtube)
duminică, 21 iunie 2009
vineri, 19 iunie 2009
Parapanta Ranca - Youtube
Pestera Muierilor - Youtube.com
Peştera Muierilor (sau Peştera Muierii) se află în comuna Baia de Fier, Judeţul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei. Peştera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul. Cu o istorie foarte bogata, peştera în timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbaţii plecau la lupte, foarte mulţi copii şi femei, de unde i se trage şi numele. Este prima peşteră electrificată din România.
Pestera Muierii este cea mai lunga pestera din Romania a patra din Europa cu o lungime de 7000 metri.
Adevaratele atracţii ale peşterii sunt Domul Mic, care are un aspect asemănător unei cupole gotice format prin precipitarea milenară a calcitei. Celelalte încaperii sunt Sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare şi imaginea Stâncii Insângerate denumită datorită scurgerilor oxidului de fier. În Cupola inaltă de 17 m întâlnim o colonie de lilieci.
Alte câteva atracţii sunt Vălul Muierii, Bazinele Mari, Cascadele împietrite, Dantela de Piatră, Poarta, Sala cu Guano, Sala Turcului. În Galeria Urşilor a fost găsit un adevărat cimitir de resturi scheletice de urşi,lei,hiene,vulpi,lupi,capre sălbatice si mistreţi. În Sala Musteriana au fost descoperite foarte multe obiecte aparţinând culturilor cu mult înaintea erei noastre...
Program vizitare pestera Muierilor:
- Pestera se viziteaza in grupuri organizate cuprinse intre 4-100 de persoane, la ore fixe.
- 1 Mai - 1 Octombrie: zilnic intre orele 9.00 -20.00, ultima intrare ora 19.00 (luni, marti pauza intre orele 13.00 - 14.00)
- 1 octombrie - 1 Mai: zilnic intre orele 9.00 - 17.00. ultima intrare ora 16.00
Distante
- Targu Jiu - 48 km - Baia de Fier
- Ramnicu Valcea - 46 km - Horezu - 28 km - Baia de Fier (total ~ 74 km)
- Baia de Fier (Pestera Muierii) - 5 km
- Novaci - Pestera Muierii - 9 km
Căldarea cu perle, vărsată la 2.000 de metri
Drumul nostru porneşte însă tocmai din Rânca, staţiune montană foarte populată care leagă trei judeţe: Vâlcea, Gorj şi Hunedoara. Prin '92, pe aici nu găseai decât vreo două-trei vilişoare şi imensa cabană a Armatei, cocoţată pe un dâmb întârit cu un zid de piatră.
La Rânca poţi lua o burtă bună de zmeură (dacă vii în lunile iulie şi august) şi - deşi mai bine aş scrie "sau" - o bere, la 5 lei sticla. În zare, vezi semeaţa şi piramidala Păpuşa. Totuşi, dacă te-ai abate din drumul spre Gâlcescu şi ai urca pe acest vârf, ai fi mirat să afli că aici e un imens platou, pe care ai puteai trasa lejer un teren de fotbal.
Vara, dacă ai noroc de iarbă umedă, pune o plasa sub fund şi lasă-te la vale pe derdeluşul verde care te va aduce din nou pe drumul spre lac. Eşti încă pe un drum larg, de maşină, cu creasta muntoasa în dreapta şi cu valea în stânga, loc de unde poţi vedea că Rânca musteşte de vile, care mai de care mai etajate şi mai avântate în pădurea de brad care se vede nevoită să le suporte.
LACUL GÂLCESCU, marea "vedetă" a zonei
Te desparţi de drumul larg abia când vezi în faţa ta două vârfuri: în dreapta, stă unul cu o potecă de urcare tare neprietenoasă şi cu o cruce în vârf, iar la stânga şade un colos rotofei. Primul e Cărbunele, al doilea - Mohorul. Nici nu ai ştii pe care să îl traversezi, unul fiind al naibii de abrupt şi al doilea drăcesc de lung. Din "fericire", nu trebuie să îţi pui o astfel de întrebare: trebuie să le baţi la picior pe amândouă. După ce sui Cărbunele, de multe ori mergând în patru labe, te aşteaptă o şa lungă, care te duce în valea din faţa Mohorului.
Cum înaintezi spre vârful Mohorului simţi brusc nevoia să îţi mai iei un hanorac pe tine şi nici pelerina nu ar fi de aruncat, ploaia fiind de-a casei în zonele înalte. Din patru în patru câini lăţoşi, vei întâlni câte un cioban total dezinteresat de elementul timp. Toţi îţi vor spune că vei ajunge la Gâlcescu în cam o oră, deşi mai sunt minimum două ceasuri şi jumătate.
După ce ai trecut de ultimul vârf, vei avea de străbătut o creastă lină şi liniştitoare, unde nu te poţi abţine de la un popas.
Complexul glaciar se vede perfect de pe creastă, cu un lac mai mic care se varsă în marele Gâlcescu printr-un pârâiaş vesel. Alte lăculeţe cu aspect de iaz se văd în zonă, unde singurii arbuşti care au crescut sunt scunzii jnepi şi ienuperi, adaptare la vântul puternic de aici. Până jos, vei trece pe lângă o limbă lunguiaţă de zăpadă, care rezistă aici aproape tot timpul anului.
Păstrăvii sunt pregătiţi să te păcălească
Lacul se întinde pe 3,2 hectare, fiind cel mai mare iezer glaciar din zona Gorjului. Este destul de frig aici, deoarece eşti la o altitudine de peste 1.900 de metri. Lacul are două maluri largi pe care poţi pune cortul liniştit. Totuşi, este de preferat largul platou din stânga lacului, acolo unde parapetul muntos este mai aproape şi te protejează mai bine de vânt. Prin ape se văd fâşneţii de păstrăvi, care îţi vor păcăli undiţa. Pescarii l-au numit deja cel mai parşiv peşte........
Sursa: EVENIMENTUL ZILEI