vineri, 2 iulie 2010

Săniuş pe pârtie sintetică, inaugurat la Rânca


Topoganul este destinat turiştilor din întreaga ţară, iar intrarea este numai doi lei. Pârtia de tubing a fost amenajată cu un covor verde de zăpadă artificială, chiar la baza pârtiei de schi, pe o lungime de 85 de metri de coborâre.

Începând de astăzi, turiştii din întreaga ţară sunt aşteptaţi la săniuş pe pârtia sintetică de la Rânca. Cătălin Mitroi, administratorul pârtiilor de schi din staţiune, a găsit o nouă metodă de a atrage turiştii, chiar şi în sezonul estival. Topoganul este amenajat in aer liber, iar traseul are o lungime de 75 de metri la urcare şi 85 de metri la coborâre, cu trei curbe, intrarea costând doi lei. Pentru că este perioada concediilor şi a vacanţelor şcolare, topoganul va funcţiona şi în timpul săptămânii.
taguri


„În această dimineaţă i-am dat drumul şi deocamdată nu se poate vorbi despre abonament, intrarea fiind de doi lei pentru parcurgea întregului traseu. Aşteptăm în continuare să vină turiştii şi am hotărât ca topoganul să rămână deschis şi în timpul săptămânii, între orele 10.00 şi 20.00“, declară Cătălin Mitroi, administratorul pârtiei de tubing.

Salvamontiştii au dat tonul dictracţiei

Primii care s-au distrat pe topoganul de la Rânca au fost salvamontiştii gorjeni. „A fost pus în funcţiune de astăzi, iar dimensiunile lui sunt potrivite, mai ales pentru copii. Ne-am dat şi noi cu acei colaci de mari dimensiuni şi este foarte frumos. Cred că va aduce foarte mulţi turişti în staţiune şi în sezonul estival“, a spus Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj.


Târgujienii au vrut să simtă adrenalina şi nu au lispit de la inaugurarea pârtiei de tubing. „Am citit despre săniuş pe site la dumneavoastră şi am hotărât să mergem cu copiii acolo. Este ceva nou pentru noi“, a declarat târgujianca Florina Petrescu. Coborârea pe pârtia de tubing se face cu un colac din cauciuc de mari dimensiuni, fiind permisă practictarea acestei activităţi în orice moment al anului, fără a fi nevoie de zăpadă. Topoganul este completat cu saltele de protecţie.

63 de kilometri

Aceasta este distanţa care desparte oraşul Târgu-Jiu de Rânca. Staţiunea este situată la altitudinea de aproximativ 1800 de metri şi la 18 kilometri de oraşul Novaci, fiind construite aici sute de pensiuni şi hoteluri în ultimii ani. Pentru cei atraşi de turismul de aventură există trasee montane cu maşini de teren, iar, în această perioadă, adrenalina poate fi la maxim la Rânca prin folosirea motocicletelor de teren pe potecile munţilor sau pe drumul de tranzit Transalpina.

adevarul

2 comentarii:

sewa mobil spunea...

Thanks for the information. Very nice place for holiday

„Distracţie şi voie bună la munte!” spunea...

„Distracţie şi voie bună la munte!”

Târguri cu vânzare de produse tradiţionale, spectacole de divertisment, concursuri, tombole şi parade. Toate acestea vor fi pregătite pentru gorjeni la Rânca, în cadrul primei ediţii a Festivalului Toamnei, organizat sub sloganul „Distracţie şi voie bună la munte!”. Vizitatorii care vor veni în perioada 3-5 septembrie în staţiunea montană Rânca vor putea achiziţiona direct de la meşteşugari produse tradiţionale şi de artizanat şi vor avea acces la terenurile de fotbal şi tenis. Iubitorii de adrenalină vor putea încerca experienţe noi cu bilele de mers pe apă sau practicând săniuş cu bărci pneumatice de mici dimensiuni pe pistele special amenajate. Pentru ziua de sâmbătă, 4 septembrie organizatorii primei ediţii a festivalului îi invită pe iubitorii manifestărilor artistice şi divertisment la parada portului popular, la parada cailor şi la atelierele de meşteşugărit. Nici concursurile nu vor lipsi din programul manifestărilor. Vizitatorii cu talent culinar vor putea participa la concursuri de gătit în aer liber, iar pofticioşii se pot întrece la concursul de mâncat plăcinte. Seara se va încheia cu tombole cu premii, cu spectacole de muzică şi dans popular. Printre invitaţi se numără şi soliştii Ansamblului Artistic „Doina Gorjului”. Printre organizatori se numără Primăria oraşului Novaci, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.