sâmbătă, 27 februarie 2010

Pestera Muierii, Pestera Polovragi si Ranca incluse in aria protejata Natura 2000.



Peste 60.000 de hectare de pamant din Gorj, pe care se afla obiective turistice importante, precum Pestera Muierii, Pestera Polovragi si Ranca, au fost incluse de Ministerul Mediului in proiectul european pentru ariile protejate numit "Natura 2000".

Autoritatile locale se plang acum ca nu au fost anuntate de schimbare si spun ca organizatiile primesc si o serie de drepturi odata cu terenul, informeaza Impact in Gorj.

In plus, nimeni nu mai poate face nimic in zonele protejate fara acordul ONG-urilor, dintre care una este din judetul vecin, Valcea.

Fostul director al Agentiei de Mediu Gorj, Gheorghe Fometescu, spune insa ca schimbarea este binevenita, pentru ca UE promoveaza dezvoltarea retelei de arii protejate prin programul Natura 2000.

Mai multe informatii : www.natura2000.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

Macar daca ar face "ministra" Udrea mai mult spre promovarea valorilor adevarate, a locatiilor turistice si sa sprijine proprietarii de pensiuni si vile nu sa dea zeci de mii de euro pentru programe de promovare internationala care nu aduc nimic bun. Zona e mirifica, iar pestera Muierii iti lasa o impresie aparte si nu vei putea sa nu o recomanzi cunoscutilor. Cat despre propietarii pensiunilor, am vazut ca s-a lansat un site promitator in acest sens www.catalog-cazare.com, eu de acolo mi-am ales locatia pentru revelion si Craciun, sper sa promoveze si zona Ranca fiinca merita. Flavius din Pitesti