miercuri, 4 noiembrie 2009

O nouă pârtie de schi, un drum recent asfaltat şi lărgit, mai multe parcări, cam acestea sunt noutăţile care-i aşteaptă pe turiştii care merg la Ranca


Turiştii care vor veni în zona montantă Rânca, din judeţul Gorj, în iarna care a început deja să-şi facă apariţia vor avea parte de mai multe noutăţi. În primul rând, drumul pe care vor urca în staţiunea situată la o altitudine de peste 1600 de metri este complet reabilitat, fiind asfaltat şi lărgit cu un metru. De asemenea, s-a realizat o altă variantă pe o lungime de aproximativ doi kilometru, de la releu până la intrare, care nu va mai fi înzăpezită aşa de frecvent. Pantelimon Todea, primarul oraşului Novaci, de care aparţine administrativ o parte din zona Rânca, a spus că odată cu modernizarea DN 67 C, cunoscut şi sub denumirea de Transalpina, pentru că este cel mai înalt din România, au fost amenajate mai multe parcări: „Parcarea maşinilor era o problemă în perioada de iarnă, pe care acum sperăm că a fost rezolvată. Au fost amenajate şase parcări şi mai multe refugii în urma modernizării DN 67 . Am discutat cu reprezentanţii unităţii militare din Craiova, care deţine o bază în Râncă, să spargem gardul acesteia şi să amenajăm o parcare“.

Pârtie de schi B



Panorama din statiunea Ranca filmata de pe Cornesu Mare



Filmare prin Ranca dinspre Novaci spre Obarsia Lotrului


La Rânca a nins, iar zăpadă măsoară acum aproape 40 de centimetri. Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj , spune că peste o lună se vor putea practica sporturile zăpezii. Noutatea pentru acest sezon de iarnă o reprezintă deschiderea unei noi piste de schi. „Este o pistă cu o lungime de 200 de metri cu teleschi destinată începătorilor. În iarna anului viitor, această pistă va fi mărită la o lungime de 600 metri“, a precizat Sabin Cornoiu. În Rânca mai sunt încă două piste, una de 500 de metri de nivel de dificultate mediu şi celaltă de 600 de metri tot pentru începători, care este dotată cu teleschi, instalaţie de nocturnă şi sonorizare. De asemenea, mai există şi două pârtii pentru săniuş.
Potrivit primarului oraşului Novaci, se lucrează la reţeaua de canalizare care este 70% realizată, investiţia care este finanţată din fondurile Uniunii Europene urmând se finalizeze anul viitor.



Sursa : Adevarul

Niciun comentariu: