miercuri, 18 februarie 2009

Freeride snowboard la Ranca - Vf. Papusa 2135 m

resorts Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryMai jos am atasat cateva poze facute la urcarea pe Vf. Papusa. A nins foarte mult si "din pacate" pozele nu sunt foarte clare. Dupa o urcare de 3.7 km si 55 min ( diferenta de nivel 395 m) cu plecare din fata Pensiunii Casa Montana am ajuns la cruce la altitudinea de 1945 m. Am vrut sa urc pana pe varful Papusa 2135 m dar din cauza cetii si a vantului m am oprit. Stratul de zapada masoara cel putin 200 cm. Coborarea a fost de perfecta in ciuda faptului ca in partea de sus zapada a fost inghetata , coborand la 1800 m gheata sa transformat in powder pana jos .

Folosesc o placa Nitro Magnum 161 cm, legaturi Burton Mission setup Goofy- Forward Stance + 15 gr Duck Stance 0 gr, boots Burton Driver - X.

Update : 01.02.2010

Un clip facut Horatiu Campian pe Papusa anul trecut. Foarteeee tare.












8 comentarii:

ARIPI DE FLUTURE spunea...

superbe poze, am fost si eu la ranca in decembrie, superba zona

Dumitrel Marius spunea...

Multumesc pentru informatii. Weekend-ul acesta cred ca o sa ajungem, nu suntem 100 %siguri. Ranca e o zona superba dar pacat ca nu s-a investit in instalatii pe cablu. Mi-am facut un calcul si ies de doua ori mai ieftin daca in luna aprilie ma dau la Ranca fata de Valea Dorului. In aprilie raman singurele locuri unde se poate schia in Romania.

emmynem spunea...

De 3 ani tot auzim ca vor pune telescaun pe Papusa si se pare ca anu acesta il vom avea - bani de la UE :)- plus ca Mitroi (proprietarul teleskiului actual) va investi in alte teleskiuri. Cred ca se va ajunge la cel putin 5-6 km partii amenajate plus multi altii offpiste.
Noi avem pensiunea ocupata weekenul asta. Daca vreti sa veniti grabitiva cu rezervarea pt k de obicei in wk este full.

Liviu spunea...

Deci cand facem o coborare de pe Papusa?!?!

emmynem spunea...

@liviu; vineri 6 martie voi ajunge la ranca, iar pe 7 sambata sper sa organizam o coborare. numai vremea buna ;)

Liviu spunea...

cu ce urcam? cat facem pe jos pana acolo? putem urca pe jos daca zapada are peste 2m? tu de unde vii (in Ranca)?

emmynem spunea...

Zapada este batuta si destul de inghetata, powder este vreo 20 cm , putem urca pe jos, pana sus facem aproximativ 1 si 20 min ( mers cu pauze).
Eu vin bucuresti.

Liviu spunea...

Da-mi un nr de tel sa vorbim. Vreau sa vin si eu weekendul asta (special pt o coborare de pe Papusa).