luni, 19 aprilie 2010

Ranca la Antena 1 si Pro TV

Antena 1




Protv

sâmbătă, 17 aprilie 2010

A perfect day !

O zi superba astazi la Ranca . Zapada si soare, a fost o zi de vis.

Revin cu poze

duminică, 11 aprilie 2010

Au mers să ia lumină de la cota 1.650

Credincioşii au luat lumină şi paşte de la Biserica de la Rânca, situată la cota 1.650.

Un preot a oficiat slujba de Paşti pentru cei care au ales să fie de Înviere în Munţii Parâng, unde zăpada a fost din belşug.

Peste o mie de persoane au petrecut sărbătorile pascale la cota 1.650, în zona montană Rânca. Amatorii de sporturi de iarnă şi de senzaţii tari pe pârtie au ales să fie de Paşti în Parâng şi nu au greşit când şi-au făcut rezervări la pensiunile şi cabanele de la cota 1.650. Cu o zi înainte de sărbători, la Rânca a nins, iar stratul de zăpadă pe pârtia principală a măsurat 70 de centimetri.


Spre bucuria celor mici, dar şi a adulţilor s-a putut schia în condiţii perfecte, atât sâmbătă, cât şi duminică şi luni, mai ales că instalaţiile de teleschi au funcţionat în permanenţă, iar aglomeraţia a lipsit. Astfel, cei care nu s-au săturat de zăpadă, în ciuda sezonului de iarnă foarte lung au putut să profite de cele câteva zile libere şi să urce în Parâng, unde cabanierii şi personalul localurilor din zonă au fost gazde perfecte, pregătind mâncăruri specifice sărbătorilor pascale. Nu au lipsit ouăle roşii, cozonacii, dar şi drobul de miel.

Atmosferă de sărbătoare

Biserica de la Rânca a fost neîncăpătoare în Noaptea de Înviere, peste 70 de turişti fiind prezenţi în lăcaşul de cult pentru a lua lumină şi paşte. Cu lumânările aprinse, credincioşii au plecat înspre cabane, asigurând o atmosferă de sărbătoare pe străduţele de la Rânca.

„Chiar a fost foarte mulţă linişte şi cei care au dorit să aibă parte de o atmosferă destinsă de sărbători au venit la Rânca. S-a petrecut ca de obicei şi în cabane şi pe pârtie. Slujba de la Biserica din zonă a fost foarte frumoasă şi parcă au fost credincioşi mai mulţi ca altă dată. Au venit şi au luat şi lumină şi paşte şi toată lumea a fost mulţumită de faptul că a fost oficiată o slujba la Rânca şi nu au mai coborât la bisericile din Novaci.

Nici pe pârtii nu au fost probleme, iar cei care şi-au pus schiurile au putut aprecia cum se cuvine calitatea zăpezii. A şi nins uşor sâmbătă şi s-a aşezat un strat de zăpadă. Nici nu se putea mai bine decât atât. Deocamdată, la Rânca e tot iarnă, deşi unii s-au săturat de zăpadă, aici încă se poate schia în condiţii bune”, a menţionat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.